Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Ještě jednou krůtí maso. Já ho mám radši než kuřecí. Dnes k porovnání dvě foto. Jednu porci měl syn doma a já druhou na chalupě.
1 – 1,20 kg krůtích prsou
100g sušených rajčat naložených v oleji
10 lístků bazalky
125g mozzarelly
50g + 50g pršuta
50 ml vody
1 lžíce másla
Do krůtího psa uděláme kapsu. Tu naplníme směsí z nasekaných sušených rajčat, natrhané mozzarely, bazalky a pokrájeného pršuta (50g).
Kapsu uzavřeme pomocí jehel, párátek anebo jí můžeme zašít.
Prso osolíme, opepříme a obalíme zbytkem pršuta. Dáme do pekáčku. Zalijeme vodou, přidáme máslo. Přiklopíme. Vložíme do rozpálené trouby na 200 °C a pečeme 25 – 30 min. Odklopíme a ještě pečeme asi 15 – 20 min dle velikosti masa.
Podáváme s opečenými bramborami.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved