Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Hurá roste plevel!
4 kuřecí prsa
4 hrsti lístků kopřivy (70g)
1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
50g sýra Blaťácké zlato
50g másla
50g slaniny
1 lžíce oleje
Sůl, pepř
Z kopřiv použijeme jen listy, ty spaříme horkou vodou. Trochu vymačkáme a posekáme nahrubo. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme.
Na másle orestujeme cibulku a česnek, přihodíme spařené listy kopřivy a minutku orestujeme. Necháme částečně vychladnout.
Sýr nastrouháme a vmícháme do kopřiv.
Do kuřecího prsa vykrojíme kapsu a tu naplníme směsí kopřiv a sýru. Párátkem uzavřeme. Osolíme, opepříme. Na oleji vyškvaříme slaninu a prsa na ní položíme. Pokud máme prsa s kůží, tak kůží na pánvičku a necháme zprudka opéct, až se maso krásně zabarví do zlatava. Obrátíme a zatáhneme.
Dáme do trouby při 180°C asi na 30 min. péct. Podáváme s bramborovou kaší.
PS: Všude kde používáte špenát, můžete nahradit kopřivami. Na jaře to dělám stále a nic to nestojí. Blaťácké zlato můžete být i s ořechy nebo pepřem.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved