Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kuřecí kapsa plněná kopřivami

Hurá roste plevel!

SUROVINY

4 kuřecí prsa
4 hrsti lístků kopřivy (70g)
1 jarní cibulka
2 stroužky česneku
50g sýra Blaťácké zlato
50g másla
50g slaniny
1 lžíce oleje
Sůl, pepř

POSTUP

Z kopřiv použijeme jen listy, ty spaříme horkou vodou. Trochu vymačkáme a posekáme nahrubo. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme.

Na másle orestujeme cibulku a česnek, přihodíme spařené listy kopřivy a minutku orestujeme. Necháme částečně vychladnout.

Sýr nastrouháme a vmícháme do kopřiv.

Do kuřecího prsa vykrojíme kapsu a tu naplníme směsí kopřiv a sýru. Párátkem uzavřeme. Osolíme, opepříme. Na oleji vyškvaříme slaninu a prsa na ní položíme. Pokud máme prsa s kůží, tak kůží na pánvičku a necháme zprudka opéct, až se maso krásně zabarví do zlatava. Obrátíme a zatáhneme.

Dáme do trouby při 180°C asi na 30 min. péct. Podáváme s bramborovou kaší.

PS: Všude kde používáte špenát, můžete nahradit kopřivami. Na jaře to dělám stále a nic to nestojí. Blaťácké zlato můžete být i s ořechy nebo pepřem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Křehké těsto: Všechny ingredience rychle zpracujeme na kompaktní těsto, které dáme do lednice odležet a vychladit. Náplň: Pórek nakrájíme na kolečka a podusíme...
Do kastrolu nalijeme vody, přidáme cukr, ocet, citronovou šťávu, med, sůl, koření a nakrájenou chilli papričku najemno a necháme zavařit....
Řapíkatý celer oloupeme – jen taková ty dlouhá vlákna. Jablka vykrájíme. Celer i jablka nakrájíme na tenké plátky. Zakapeme citronovou...

RECEPTY