Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Filety ze pstruha s grepovo-smetanovou omáčkou

SUROVINY

1 grep
150ml vína
250ml vody
8 zrnek pepře
1 bobkový list
špetka estragonu (nemusí být)
4 pstruzi
4 lžíce smetany ke šlehání
špetka – sůl, pepř, cukr

POSTUP

Pstruhy omyjeme a vyfiletujeme. Filety si uložíme do chladničky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Grep pořádně pod horkou vodou kartáčkem omyjeme a i s kůrou nakrájíme také na kolečka. Do kastrolu nalijeme víno a studenou vodu. Přidáme pepř, bobkový list, estragon, mrkev a grep a přidáme skelety z ryb. Vše povaříme 15 – 20 min. Přecedíme a vrátíme na plotýnku. Do marinády přilijeme smetanu a svaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Odstavíme a zašleháme plátek studeného másla.

Mezitím opečeme filety ze pstruha na másle. Nejdříve kůží dolů, až bude kůže pěkně opražena a kolem dokola filetu rybí maso krásně bílé. Otočíme filet pstruha a plotýnku vypneme. Necháme 1-2 min dodělat.

Podáváme s vařenými bramborami.

(Já jsem měla brambory uvařené od oběda, takže jsem je opekla na másle.)

Tip: Toto jídlo můžeme připravit i zdravěji a to když filety budeme pošírovat. Marinádu z 250ml vína, 500ml vody, mrkve, grepu, koření a skeletů z ryb povaříme, přecedíme a vrátíme na sporák. Marinádu udržujeme pod bodem varu a vložíme do ní filety pošírujeme 3-5 min dle velikosti. Maso vyndáme a uchováme v teple. Potom omáčku rychle svaříme se smetanou a zašleháme máslo. Pokud se nám zdá omáčka stále řídká můžeme ji zahustit ½ lžičkou škrobu rozmíchaného v troše studené vody

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve nakrájíme cibuli a česnek najemno, celer i mrkev na půl kolečka. Do hrnce dáme olej nebo sádlo orestujeme cibuli, potom...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr. Uděláme důlek, do kterého klepneme vejce, a přidáme mléko. Pomocí nože od středu důlku trochu...
Sušené švestky namočíme do alkoholu a přidáme vodu, aby byly potopené. Necháme odležet 24 hodin. Druhý den pokrájíme slaninu na...

RECEPTY