Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
120g másla
3 vrchovaté lžíce cukru
6 vajec
300g hrubé mouky
250 ml mléka
špetka soli
citr. kůra s ½ citronu
50g rozinek
50 g másla
Teplý jablečný kompot
1 kg jablek
citronová šťáva
2 lžíce cukru
250ml vody
1 celá skořice
2 hřebíčky
Jablka oloupeme a vykrájíme jádřince. Nakrájíme je na kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme citronovou šťávou, vodou a zasypeme cukrem. Přidáme skořici a hřebíček. Povaříme 10 min nebo až jablka změknou, ale nerozvaří.
120g másla utřeme s cukrem, přidáme postupně žloutky a potom po lžíci mouku i mléko. Do řídkého těsta vmícháme rozinky a kůru. Z bílků ušleháme sníh se špetkou soli. Těsto nalijeme do pekáče, který jsme vymazali máslem. Pečeme dozlatova. Roztrháme ho vidličkami a dáme na talíře. Podáváme s jablečným kompotem.
Trhanec můžeme péct na jednou v pekáčku, ale také ho můžeme dělat postupně v pánvičce – takové vysoké palačinky, které roztrháme na kousky.
Tip: Místo vaření kompotu můžete použít jablečný pečený čaj SingleFood, který jen trochou vody naředíte.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved