Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Trhanec s teplým jablečným kompotem

SUROVINY

120g másla
3 vrchovaté lžíce cukru
6 vajec
300g hrubé mouky
250 ml mléka
špetka soli
citr. kůra s ½ citronu
50g rozinek
50 g másla

Teplý jablečný kompot
1 kg jablek
citronová šťáva
2 lžíce cukru
250ml vody
1 celá skořice
2 hřebíčky

POSTUP

Jablka oloupeme a vykrájíme jádřince. Nakrájíme je na kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme citronovou šťávou, vodou a zasypeme cukrem. Přidáme skořici a hřebíček. Povaříme 10 min nebo až jablka změknou, ale nerozvaří.

120g másla utřeme s cukrem, přidáme postupně žloutky a potom po lžíci mouku i mléko. Do řídkého těsta vmícháme rozinky a kůru. Z bílků ušleháme sníh se špetkou soli. Těsto nalijeme do pekáče, který jsme vymazali máslem. Pečeme dozlatova. Roztrháme ho vidličkami a dáme na talíře. Podáváme s jablečným kompotem.

Trhanec můžeme péct na jednou v pekáčku, ale také ho můžeme dělat postupně v pánvičce – takové vysoké palačinky, které roztrháme na kousky.

Tip: Místo vaření kompotu můžete použít jablečný pečený čaj SingleFood, který jen trochou vody naředíte.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žebírka. Marinádu ze všech ingrediencí umícháme a maso do ní naložíme. Necháme uležet i 24 hodin. Předehřejeme troubu na 200°C. Na...
Maso očistíme, uděláme do něho větší kapsu. Plátek másla posypeme špetkou tymiánu a vložíme ho do připravené kapsy v mase, přidáme 2...
Pstruhy omyjeme a vyfiletujeme. Filety si uložíme do chladničky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Grep pořádně pod horkou vodou...

RECEPTY