Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Roláda s mákem a švestkovou omáčkou

SUROVINY

650 g brambor vařených ve slupce
200 g hrubé mouky (asi 6 hrstí)
30 g krupice (asi 1 hrst)
2 vejce
sůl

Nádivka:
150 g mletého máku
350 ml mléka
70 g cukru
citronová kůra
špetka mleté skořice

Omáčka:
500 g vypeckovaných švestek
2 lžíce cukru
4 lžíce rumu (nemusí být)
2 lžičky kávové citronové šťávy

POSTUP

Nejdříve si připravíme nádivku. Mléko dáme ohřát a do horkého vsypeme mletý mák. Podusíme asi 10 min. Potom sejmeme z plotýnky. Vmícháme citronovou kůru a skořici. Pokud by se vám to zdálo řídké, můžeme zahustit nastrouhaným perníkem a nebo nadrcenými piškoty. Nádivku necháme vychladnout. (Po vychladnutí ještě trochu nádivka zhoustne)

Na těsto nastrouháme oloupané brambory najemno, přidáme mouku, krupici, vejce a špetku soli. Těsto rychle zpracujeme na vále. Potom těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm, potřeme makovou nádivkou a srolujeme. Zatočíme do utěrky, oba konce zatáhneme provázkem, vložíme do vroucí vody a vaříme asi 30 min.

Vypeckované švestky nakrájíme a dáme rozvařit. Přidáme cukr, citr. šťávu, rum. Svaříme vše na omáčku. Můžeme i rozmixovat – dle uvážení.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Dáme vařit vodu s mlékem a přidáme kousek másla. Před bodem varu nasypeme polentu a vaříme cca 5 min. Osolíme, opepříme....
Brambory uvaříme ve vodě nejlépe den předem. Brambory oloupeme a nastrouháme. K nastrouhaným bramborám přidáme mouku (podle typu brambor tolik, aby bylo...
Uvaříme zeleninový vývar – viz. Jak na to, jen v něm vyvaříme ještě 3 stroužky česneku navíc. Teplý scezený vývar rozmixujeme s...

RECEPTY