Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kynuté knedlíky s jablky a skořicí

SUROVINY

½ kg hrubé mouky
2 lžičky cukru
½ kostičky droždí
1 hrnek mléka (230ml)
1 vejce
malá špetka soli
3 – 4 jablka
mletá skořice
moučkový cukr
máslo

POSTUP

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme a necháme vykynout.

Jablka okrájíme, vykrájíme a pokrájíme na malé kostičky.

Vykynuté těsto ještě jednou zpracujeme. Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na 12 kousků. Dílek si v dlani umačkáme na placičku a naplníme ho jablky. Tím nám vznikne 12 knedlíků, které necháme ještě chvíli pod utěrkou nakynout. Potom je vkládáme do vroucí vody. Vaříme dle velikosti asi 10 min. Knedlík pomocí dírkované naběračky vyndáme, rozřízneme do kříže.

Posypeme skořicí s cukrem a řádně polijeme rozpuštěným máslem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kotlety naklepeme přes potravinářskou folii. Do pánve dáme olej a kotlety při vyšší teplotě opečeme asi 3-4 min z každé strany....
Žebírka. Marinádu ze všech ingrediencí umícháme a maso do ní naložíme. Necháme uležet i 24 hodin. Předehřejeme troubu na 200°C. Na...
Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. V kastrolu zpěníme cibuli, zaprášíme paprikou a vložíme rozsekané maso a necháme tu cibulku dusiti i se...

RECEPTY