Kynuté knedlíky s jablky a skořicí

SUROVINY:

½ kg hrubé mouky
2 lžičky cukru
½ kostičky droždí
1 hrnek mléka (230ml)
1 vejce
malá špetka soli
3 – 4 jablka
mletá skořice
moučkový cukr
máslo

POSTUP:

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme a necháme vykynout.

Jablka okrájíme, vykrájíme a pokrájíme na malé kostičky.

Vykynuté těsto ještě jednou zpracujeme. Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na 12 kousků. Dílek si v dlani umačkáme na placičku a naplníme ho jablky. Tím nám vznikne 12 knedlíků, které necháme ještě chvíli pod utěrkou nakynout. Potom je vkládáme do vroucí vody. Vaříme dle velikosti asi 10 min. Knedlík pomocí dírkované naběračky vyndáme, rozřízneme do kříže.

Posypeme skořicí s cukrem a řádně polijeme rozpuštěným máslem.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Fazole s uzenou rybou
Ryba

Fazole s uzenou rybou

Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého
povrchu. Dáme do hrnce olej, nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme nekrájený řapík
celeru a krátce orestujeme.

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK