Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bílá a zelená

Bílý i zelený chřest je naprosto stejná rostlina s tím rozdílem, že bílý roste pouze v půdě bez přístupu světla (a tudíž neprodukuje zelený chlorofyl), odkud je pak rovnou i sklízen. Chuťově je bílý chřest jemnější a křehčí než zelený. Bílý chřest je také sklízen o něco dříve než ten zabarvený, zelený.

MENU

Salát s bílým chřestem a chřestovým koláčem

Chřestová krémová polévka

Vařený chřest s jemnou omáčkou

Hovězí pečené na hořčici s chřestem, houbami a bramborami s česnekem a šalvějí

Dezert – bílá a zelená

SDÍLET

DALŠÍ

DEGUSTACE

Degustace s tématem pomeranče. Pomeranč je plod pomerančovníku čínského z čeledi routovité. Pomerančovníky jsou stromy,...
Degustační menu na téma první republiky I. Období první republiky je obdivováno pro všudypřítomnou eleganci...
Degustační menu na téma první republiky v jižních Čechách. Období první republiky je obdivováno pro všudypřítomnou...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme najemno pokrájenou cibuli, orestujeme. Přidáme pokrájené houby a podusíme. Potom je zalijeme vývarem a povaříme. Dochutíme solí, pepřem...
Cibuli a starší brambory oloupeme, nové můžeme nechat se slupkou. Papriky očistíme. Cibuli, brambory, papriky a rajčata nakrájíme na klínky. Maso...
Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky. Podusíme. Játra očistíme...

RECEPTY