Podzimní období nás obdarovává mnoha plody, jak ze zahrady, tak z divoké přírody. Jak už víte, já miluju podzim, když se střídá slunný den s plískanicemi.

Ráno vyrazím se psem, nikde nikdo, je trochu mlha, ale slunce se snaží, ještě prokouknou. Listí se již zbarvuje do žluta a odstínů červené.
Podzimní barvy mám ráda. (ale nesluší mi), tak se kochám alespoň v přírodě. Chodím na šípky, trnky, plody bezu i jeřabiny, které jsou moc dobré.
Zavařují, nakládám, abych byla připravená na zimu a na degustační menu

Snažte se využívat sezónní zeleniny a ovoce – brokolice, čekanka, kořenová zelenina, dýně, kedlubna, květák, ředkev, zelí čínské, houby, hrušky, jablka, hroznové víno, šípky, trnky, bezinky, jeřabiny
Připravíme si:
- Dýňová polévka s houbami
- Houbový guláš s česnekem a čerstvou majoránkou
- Jemný švestkový dort
- Kapustové karbanátky s uzeným masem