Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Cukroví z bramborového těsta

SUROVINY

250g hladké mouky
250g vařených brambor
250g tuku 100% (např. omega)
Moučkový cukr s vanilkou na obalení

POSTUP

Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem.

Brambory nastrouháme na jemném struhadle a tuk na větším. Mouku prosejeme na vál, přidáme nastrouhané brambory a tuk. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud se těsto lepí, přisypeme mouku. Těsto rozválíme na plát vysoký asi 2mm. Potom vykrajujeme požadované tvary. Dáme na pečící papír. Pečeme při 200°C do růžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.

 

PS: Já místo vanilky letos použila do moučkového cukru na obalení usušenou a rozmixovanou červenou řepu.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Zelí nakrouháme velice najemno. Osolíme a rukama promačkáme, necháme asi ½ hodiny odležet. Potom ochutíme octem a špetkou kmínu....
Veku nebo tousťák namočíme mlékem. Přidáme ořechy, nastrouhaný nebo prolisovaný česnek a řádně rozmixujeme. Do hladké hmoty opatrně přidáváme olej a cit....
Máslo na vymazání formy a trochu hrubé mouky na vysypání Připravíme si domácí nudle dle sekce - viz základní recepty....

RECEPTY