Kategorie: Ryby

Fazole s uzenou rybou

Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého povrchu.

Pasta z uzené ryby

Vše hodíme do mixeru a zpracujeme na hladkou hmotu, ale jde to dobře i vidličkou. Pomocí stěrky přendáme do mističky,

Ryba se švestkovo-zeleninovou omáčkou

Kořenovou zeleninu očistíme a opláchneme. Cibuli oloupeme. Vše pokrájíme na kolečka nebo slabé plátky

Ryba s ostružinovou majonézou

Očištěné ostružiny podusíme asi 10 minut s červeným vínem a medem. Propasírujeme do misky a necháme vychladnout.

Filety ze pstruha s grepovo-smetanovou omáčkou

Pstruhy omyjeme a vyfiletujeme. Filety si uložíme do chladničky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka.

Salát s mátou, grepem a uzeným pstruhem

Salát natrháme na malé kousky, přidáme dílky grepu, mátu. Ochutíme citronovou šťávou a spojíme vše majonézou.

Pstruh v mandlích

Filety ze pstruha osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mandlích. (Pokud Vám mandličky nedrží na povrchu, můžete pstruha nejdříve potřít..

Kapr na šalvěji

Vykuchaného kapra omyjeme a dobře osolíme a prošpikujeme šalvějí. (pokud máte sušenu, smíchejte ji se solí a vetřete do kapra)

Jarní bramborový salát a filet ze pstruha

Brambory uvaříme ve slupce. Necháme je vychladnout a oloupeme. Vejce také oloupeme. Cibulku sloupneme z vrchní vrstvy.