Kategorie: Maso

Kuřecí kari s kiwi

Rozpálíme olej nebo máslo a přihodíme cibuli. Jemně orestujeme a přidáme kari pastu

AlenaNapsala Alena

Plněné kari kuře s banány

Kuře dobře omyjeme a osušíme. Jablko oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky.

AlenaNapsala Alena

Kachní prsíčka s ananasem a zeleným pepřem

Ananas očistíme. Vykrojíme tvrdý vnitřek a 600g nakrájíme na malé kousky.

AlenaNapsala Alena

Paštika s bylinkami

Osmažíme cibuli na lžíci másla, přidáme maso nakrájené na malé kostičky a orestujeme.

AlenaNapsala Alena

Hovězí závitky

Plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe slaninou, posypeme jemně nakrájenou 1 cibulí

AlenaNapsala Alena

Kapustové karbanátky s uzeným masem

Kapustu rozčtvrtíme a vykrojíme košťál z prostředka. Dáme vařit maso a po 15 min

AlenaNapsala Alena

Krůtí maso na smetaně s meduňkou

Krůtí prsíčka nakrájíme na proužky, které obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji s máslem do zlatova.

AlenaNapsala Alena

Chalupářské jídlo do remosky

Brambory, cibuli a špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Remosku vytřeme sádlem,

AlenaNapsala Alena

Kuřecí stehna na rozmarýnu

Stehna osolíme, opepříme. Vložíme do pekáčku. Každé stehno potřeme máslem a dáme na něj snítku rozmarýnu.

AlenaNapsala Alena

Kuřecí křidýlka

Kečup, med, sójovou omáčku a nastrouhaný zázvor smícháme na marinádu.

AlenaNapsala Alena

Pečené jehněčí nebo kůzlečí maso s nádivkou

Nejdříve si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a pokapeme mlékem. Dáme stranou.

AlenaNapsala Alena

Kuře s česnekem a citronem

Celé kuře (nebo to co máte rádi prsíčka, paličky i jen křidýlka) potřeme marinádou i zevnitř.

AlenaNapsala Alena

Kořeněné hovězí s celerovo-bramborovým pyré

Maso nakrájíme na kostičky. Ty obalíme jemně v hladké mouce a opečeme na 2 lžící sádla, aby se maso hezky zatáhlo.

AlenaNapsala Alena

Vepřová panenka ve slanině

Očistěte maso od bílých blan na povrchu. Malým nožíkem zajedeme pod kousek blanky a jedeme nožem pod povrchem směrem k jednomu konci panenky.

AlenaNapsala Alena

Pomalu pečené vepřové

Maso omyjte, osušte a důkladně potřete marinádou. Dejte až na 24 hodin uležet. Troubu zahřejte na 150°C.

AlenaNapsala Alena

Krémové dýňové rizoto

Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme. (Hokaido se neloupe, jen vykrájejte takové malé, tvrdé, béžové puchýřky.)

AlenaNapsala Alena

Krůtí prso s jablky

Krůtí prso prošpikujeme slaninou. Maso svážeme provázkem, aby dobře drželo tvar. Osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem.

AlenaNapsala Alena

Hovězí po Burgundsku

Na 1 lžíci oleji osmažíme slaninu, přidáme cibuli a za chvilku mrkev na kolečka. Vše vyndám. Přidám zbylé 2 lžíce oleje a opékáme maso, které jsme obalili v hl. mouce.

AlenaNapsala Alena

Rillettes z vepřového masa

Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci tak cca 8 hodin. Připravuje se z vepřového, ale i kachního, či husího masa.

AlenaNapsala Alena

Pečené bylinkové řízečky

Rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme asi 15 min. do zlatohněda. Během pečení 2x promícháme. Směs necháme vychladnout a potom k ní přimícháme parmazán, tymián a petržel.

AlenaNapsala Alena

Rozmarýnové medailonky

Do mísy dáme mouku, rozmarýn, pepř, sůl a dobře promícháme. Maso v této směsi obalíme. V hrnci rozpálíme 1 lžíci olej a opékáme na něm houby, asi 2 min., aby změkly. Vyndáme je.

AlenaNapsala Alena