Kategorie: Maso

Uzené maso v coca-cole

Maso dáme do hrnce a zalijeme coca colou, přidáme cibuli na klínky. Když není uzené ponořené, dolijeme vodou.

Zelené krůtí kari

Do woku dáme olej, přidáme jar. cibulku. Orestujeme. Přidáme zelenou kari pastu.

Vepřové se zeleninou a bramborami z jednoho hrnce (remosky)

Cibuli a starší brambory oloupeme, nové můžeme nechat se slupkou. Papriky očistíme.

Kuře 100x jinak

Šťávu z citronu, olej, med a víno pořádně promícháme. Jde to nejlépe v uzavřené dózičce nebo skleničce.

Vepřové kotlety s hořčičnou omáčkou

Kotlety naklepeme přes potravinářskou folii. Do pánve dáme olej a kotlety při vyšší teplotě opečeme asi 3-4 min

Kuřecí paličky marinované v podmáslí

Kuřecí paličky marinované v podmáslí

Ze všech ingrediencí umícháme marinádu, do které dáme paličky, aby byli celé obalené.

Smažené obalované kotlety

Smažené obalované kotlety

Kotlety můžete nechat s kostí anebo ji odříznout. Kotlety vložíme mezi dva kusy potravinářské folie

Červené kari s krůtími kuličkami

Krůtí maso umeleme, osolíme, opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Vše řádně promneme.

Vepřová roláda s brusinkami

Kýtu rozkrájíme na roládu, naklepeme přes igelit. Olej, víno, worcester smícháme na marinádu a
maso do ní naložíme přes noc.

Pomazánka ze zbytků uzeného masa

Uzené maso umeleme nebo nastrouháme nahrubo. Najemno nakrájíme vajíčka a okurky.

Vepřové maso pečené s pomerančovým křenem

Maso nasolíme, opepříme a okmínujeme. Necháme chvilku odležet. Potom dáme do pekáčku, podlijeme vodou.

Pomerančové kuře

Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. (použijte červený pepř, jeho chuť krásně doplní svěžest pomerančů)

Játra s jablky a ciderem

Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky.

Krůtí roláda s plísňovým sýrem

Prsa rozřežeme na plát „viz Jak na to“. Naklepeme, osolíme, opepříme. Na plát nastrouháme hrušky a sýr.

Králík se švestkami

Sušené švestky namočíme do alkoholu a přidáme vodu, aby byly potopené. Necháme odležet 24 hodin.

Kachní prsa s ostružinovým džemem

Kůži s tukem nařežeme do mřížky. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev, prsa na ni položíme nejdřív kůží dolů

Kořeněné uzené maso

Do uzeného masa napícháme hřebíčky. Oloupeme brambory, omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky.

Vepřový bůček plněný meruňkami

Strouhanku osmahneme na másle a necháme zchladnout. Meruňky nakrájíme na kostičky.

Kuřecí prsa plněná třešněmi

Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na másle. Přisypeme vypeckované třešně
rozkrojené na polovic.

Pikantní vepřové maso s grepem

Maso nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky. Vmícháme portské víno a
sójovou omáčku.

Kuřecí kari s kiwi

Rozpálíme olej nebo máslo a přihodíme cibuli. Jemně orestujeme a přidáme kari pastu