Kategorie: Hlavní jídla
Uzené maso v coca-cole
Maso dáme do hrnce a zalijeme coca colou, přidáme cibuli na klínky. Když není uzené ponořené, dolijeme vodou.
Fazole s uzenou rybou
Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého povrchu.
Zelené krůtí kari
Do woku dáme olej, přidáme jar. cibulku. Orestujeme. Přidáme zelenou kari pastu.
Super rychlé nudle s česnekem, žampiony, citronem a tymiánem
Větší žampiony nakrájíme na plátky, menší třeba jen na půlky. Dáme vařit vodu na nudle, osolíme a uvaříme podle návodu.
Těstoviny s cuketou
Na pánvi rozehřejeme 2 oleje a plátek másla. Osmažíme na něm plátky česneku a cuket. Osolíme a opepříme.
Vepřové se zeleninou a bramborami z jednoho hrnce (remosky)
Cibuli a starší brambory oloupeme, nové můžeme nechat se slupkou. Papriky očistíme.
Kuře 100x jinak
Šťávu z citronu, olej, med a víno pořádně promícháme. Jde to nejlépe v uzavřené dózičce nebo skleničce.
Vepřové kotlety s hořčičnou omáčkou
Kotlety naklepeme přes potravinářskou folii. Do pánve dáme olej a kotlety při vyšší teplotě opečeme asi 3-4 min
Kuřecí paličky marinované v podmáslí
Ze všech ingrediencí umícháme marinádu, do které dáme paličky, aby byli celé obalené.
Smažené obalované kotlety
Kotlety můžete nechat s kostí anebo ji odříznout. Kotlety vložíme mezi dva kusy potravinářské folie
Červené kari s krůtími kuličkami
Krůtí maso umeleme, osolíme, opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Vše řádně promneme.
Vepřová roláda s brusinkami
Kýtu rozkrájíme na roládu, naklepeme přes igelit. Olej, víno, worcester smícháme na marinádu a
maso do ní naložíme přes noc.
Vepřové maso pečené s pomerančovým křenem
Maso nasolíme, opepříme a okmínujeme. Necháme chvilku odležet. Potom dáme do pekáčku, podlijeme vodou.
Francouzský toust s pomerančovou pěnou
Smetanu, vejce, med a muškátový oříšek prošleháme v misce. V míse máčíme pořádně chleby
Pomerančové palačinky (francouzské Suzette)
Na omáčku si na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cukr a uděláme světlý karamel. Postupně přilijeme pomerančovou i citronovou šťávou.
Pomerančové kuře
Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. (použijte červený pepř, jeho chuť krásně doplní svěžest pomerančů)
Trhanec s teplým jablečným kompotem
Jablka oloupeme a vykrájíme jádřince. Nakrájíme je na kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme citronovou šťávou,
Kynuté knedlíky s jablky a skořicí
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek.
Játra s jablky a ciderem
Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky.
Vdolky s hruškovým rozvarem a tvrdým tvarohem
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek.
Slaný koláč s hruškami a nivou
Těsto rozválíme do kruhu o velikost koláčové formy + okraje. Těsto vložíme do formy (na dno i okraje)