Kategorie: Hlavní jídla

Zeleninové rizoto s banány

Česnek a cibuli nasekáme najemno, pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky.

AlenaNapsala Alena

Plněné kari kuře s banány

Kuře dobře omyjeme a osušíme. Jablko oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky.

AlenaNapsala Alena

Špaldové palačinky s tvarohem, ananasem a mátovým cukrem

Palačinky připravíme dle základního palačinkového těsta – viz „Jak na to“

AlenaNapsala Alena

Rýžová kaše s ananasem

Rýži pořádně propláchneme vodou a zalijeme kokosovým mlékem a obyčejným
mlékem.

AlenaNapsala Alena

Kachní prsíčka s ananasem a zeleným pepřem

Ananas očistíme. Vykrojíme tvrdý vnitřek a 600g nakrájíme na malé kousky.

AlenaNapsala Alena

Paštika s bylinkami

Osmažíme cibuli na lžíci másla, přidáme maso nakrájené na malé kostičky a orestujeme.

AlenaNapsala Alena

Špekáčky v bramborové kaši

Do kaše přimícháme mouku a z těsta vytvoříme v ruce placičku, do které zabalíme

AlenaNapsala Alena

Hovězí závitky

Plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe slaninou, posypeme jemně nakrájenou 1 cibulí

AlenaNapsala Alena

Kapustové karbanátky s uzeným masem

Kapustu rozčtvrtíme a vykrojíme košťál z prostředka. Dáme vařit maso a po 15 min

AlenaNapsala Alena

Houbový guláš s česnekem a majoránkou

Na sádle orestujeme nakrájenou cibuli, a přidáme houby nakrájené na větší kousky. Zaprášíme paprikou,

AlenaNapsala Alena

Krůtí maso na smetaně s meduňkou

Krůtí prsíčka nakrájíme na proužky, které obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji s máslem do zlatova.

AlenaNapsala Alena

Chalupářské jídlo do remosky

Brambory, cibuli a špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Remosku vytřeme sádlem,

AlenaNapsala Alena