Kategorie: Hlavní jídla

Uzené maso v coca-cole

Maso dáme do hrnce a zalijeme coca colou, přidáme cibuli na klínky. Když není uzené ponořené, dolijeme vodou.

Fazole s uzenou rybou

Fazole vysypeme do cedníku a propláchneme, abychom je zbavili mazlavého povrchu.

Zelené krůtí kari

Do woku dáme olej, přidáme jar. cibulku. Orestujeme. Přidáme zelenou kari pastu.

Super rychlé nudle s česnekem, žampiony, citronem a tymiánem

Větší žampiony nakrájíme na plátky, menší třeba jen na půlky. Dáme vařit vodu na nudle, osolíme a uvaříme podle návodu.

Těstoviny s cuketou

Na pánvi rozehřejeme 2 oleje a plátek másla. Osmažíme na něm plátky česneku a cuket. Osolíme a opepříme.

Vepřové se zeleninou a bramborami z jednoho hrnce (remosky)

Cibuli a starší brambory oloupeme, nové můžeme nechat se slupkou. Papriky očistíme.

Kuře 100x jinak

Šťávu z citronu, olej, med a víno pořádně promícháme. Jde to nejlépe v uzavřené dózičce nebo skleničce.

Vepřové kotlety s hořčičnou omáčkou

Kotlety naklepeme přes potravinářskou folii. Do pánve dáme olej a kotlety při vyšší teplotě opečeme asi 3-4 min

Kuřecí paličky marinované v podmáslí

Kuřecí paličky marinované v podmáslí

Ze všech ingrediencí umícháme marinádu, do které dáme paličky, aby byli celé obalené.

Smažené obalované kotlety

Smažené obalované kotlety

Kotlety můžete nechat s kostí anebo ji odříznout. Kotlety vložíme mezi dva kusy potravinářské folie

Červené kari s krůtími kuličkami

Krůtí maso umeleme, osolíme, opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Vše řádně promneme.

Vepřová roláda s brusinkami

Kýtu rozkrájíme na roládu, naklepeme přes igelit. Olej, víno, worcester smícháme na marinádu a
maso do ní naložíme přes noc.

Vepřové maso pečené s pomerančovým křenem

Maso nasolíme, opepříme a okmínujeme. Necháme chvilku odležet. Potom dáme do pekáčku, podlijeme vodou.

Francouzský toust s pomerančovou pěnou

Smetanu, vejce, med a muškátový oříšek prošleháme v misce. V míse máčíme pořádně chleby

Pomerančové palačinky (francouzské Suzette)

Na omáčku si na pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cukr a uděláme světlý karamel. Postupně přilijeme pomerančovou i citronovou šťávou.

Pomerančové kuře

Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. (použijte červený pepř, jeho chuť krásně doplní svěžest pomerančů)

Trhanec s teplým jablečným kompotem

Jablka oloupeme a vykrájíme jádřince. Nakrájíme je na kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme citronovou šťávou,

Kynuté knedlíky s jablky a skořicí

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek.

Játra s jablky a ciderem

Cukr a 20g másla natavíme na světlý karamel, přilijeme cider a přihodíme jablka nakrájená na širší plátky.

Vdolky s hruškovým rozvarem a tvrdým tvarohem

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek.

Slaný koláč s hruškami a nivou

Těsto rozválíme do kruhu o velikost koláčové formy + okraje. Těsto vložíme do formy (na dno i okraje)