Piškotová roláda

  • 5 vajec
  • 5 lžic cukru
  • 5 lžic hrubé či polohrubé mouky
  • ½ lžíce bramborového nebo kukuřičného škrobu

Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem do husté pěny. Přidáme škrob a mouku. Bílky vyšleháme na pevný sníh, ten opatrně vmícháme do žloutkové směsi. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 8-10 minut. Po upečení plát sundáme z plechu. Papír opatrně sloupneme. Plát dáme na utěrku a po delší straně stočím. Necháme vychladnout.

Při naplnění opatrně roztočíme a naplníme, džemem, krémem atd.

FOTOPOSTUP

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.