Kiwi

Jejich zralost posoudíme lehkým zatlačením do slupky; když se slupka tlaku podá, je plod kiwi zralý a jde velice dobře oloupat. Kiwi dobře dozraje i při pokojové teplotě. Je-li již zralé, uložíme ho v chladničce, kde vydrží ještě týden.

Kiwi je velice bohaté na vitamín C. Čerstvé kiwi obsahuje specifický enzym jako ananas, v důsledku jeho působení se nevytváří rosol při spojení se želatinou.

Kiwi kupujeme v košíčku a většinou nevíme co potom s nimi, takže si z nich uvaříme:

Koktejl s krevetami – můžeme podávat jako předkrm, anebo jako lehká večeře. Využijeme kiwi zralá.
(recept)

Kuřecí kari s kiwi – inspirace asijskou kuchyní. Hodí se i nedozrálé tvrdé kiwi.
(recept)

Kiwi polévka s mandlovými knedlíčky – Ve staročeské kuchyni se hodně vařily takzvané ovocné polévky. Podávaly se teplé, v létě vychlazené na osvěžení. Nejvíce je známá angreštová polévka. Přikusovaly se k nim lívance, bramborové placky apod. Tak proč nevyzkoušet polévku a využít tak přezrále kiwi, které už nechce nikdo sníst.
(recept)

Smažené kiwi se žloutkovým krémem – Kiwi k této úpravě je vhodné zralé, ale pevné. Žloutkový krém je výborný uvařit dle receptu, ale pokud si chcete ušetřit čas, můžete koupit šodó v prášku, anebo uvařit řídký pudink.
(recept)

Jsme, ale blog Poctivá chuť, tak na to jděte radši poctivě. 😉

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na