Jahody

Jahody pěstuje u nás snad každý zahrádkář. Jsou nejen výborné, ale také velice zdraví prospěšné.

Obsahují velké množství vitamínu C, dále vitamíny skupiny B, niacin, karoten, vitamín K a mnoho minerálních látek, zejména železo, vápník, fosfor a draslík. Velmi cenný je také obsah jódu, obsah organických kyselin, silic, tříslovin.

Díky svému složení snižují horečku, podporují trávení a krevní oběh.

Jahody máme všichni rádi. Já je miluju sníst hned na záhoně. Ony jsou takové voňavé a hřejivé od sluníčka. Prostě lahoda. Moje mamka vždycky říkala, že je musím mít s příchutí země, jinak to není ono. Mám ráda jahody se šlehačkou a můj syn miluje marinované jahody s francouzským toustem.

Pro vás jsem připravila:

Salát s jahodami a pršutem – toto je výborný osvěžující salát, vhodný i ke grilovanému masu

Hermelín s jahodovým čatním (chutney) – jahodové čatní, jsem poprvé uvařila a použila na degustaci burgeru právě v sýrovém burgeru a všem to moc chutnalo. Proto Vám ho předkládám

Gratinované jahody – rychlí a zajímavý dezert

Pohankové lívanečky s jahodovým sněhem – jak stále něco peču a vařím na degustace, tak mi zbývají bílky. Připravuji z nich ozdoby na dorty, různé druhy pusinek. A opět jsme měli degustaci a zbyly mi bílky. Co s nimi? Tak mě napadl tento recept. Povedl se a je moc dobrý.

Na blogu ještě v sekci recepty najdete:

Jahodové poháry
Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na