Fenyklový salát s chilli omáčkou a kuřecí roládou
- 1 avokádo
- 1 fenykl
- hrst polníčku
- hrst rajčátek
- zálivka:
- ½ červené cibule
- 2lžíce olivového oleje
- 1lžíce sladké chilli omáčky
- 1lžíce limetkové
Všechny ingredience na zálivku smícháme metličkou v misce a necháme 1 hodinu odležet. (Pokud máte rádi cibuli a nevadí Vám, nakrájejte jí najemno a v zálivce jí ponechejte. Jinak jí můžete nakrájet na půl měsíčky a zálivku před podávání přecedit)
Kuřecí prso rozkrájíme tak aby vznikl tenký plátek masa, a mezi foliemi naklepeme. Na plát poskládáme pórek a cuketu nakrájenou na proužky. Zabalíme pomocí folie a utáhneme. Obalíme ve vajíčku a v sezamu. Na másle s olejem osmažíme (velice pomalu) a potom přendáme do trouby na 180°C. (Záleží na velikosti, já ji pekla ještě asi 20min)
Před podáváním nakrájíme zeleninu, polijeme dresinkem a přidáme kuřecí roládku.
Pstruh s vinnou omáčkou a pečenými bramborami
- 1 červená cibule
- snítka tymiánu
- 1 bobkový list
- 180 ml červeného vína
- 100 ml vývaru
- sůl a pepř
- hroznové víno
Vinná omáčka
Na másle opékáme asi 5 min červenou cibuli na krájenou na klínky. Přidáme tymián a bobkový list a přilejeme červené víno. Svaříme na polovinu, přidáme hovězí vývar nebo rybí a ještě povaříme. Přecedíme. Přidáme pokrájené hroznové víno na půlky (vyndáme pecičky) a prohřejeme. (Některé víno se sloupne jako rajče, tak před podáváním šlupičky odstraním)
Pečené brambory
Brambory umyjeme, rozkrojíme podle velikosti na půlky nebo na čtvrtiny a dáme na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu na 220°C. Osolíme.
Pstruh
V misce smícháme strouhanku, limetkovou kůru, petržel, sůl a pepř. Filety ze pstruha osušíme, kůži potřeme vajíčkem a položíme kůží do směsi. Přimáčkneme. Smažíme na másle nejprve kůží dolů. Potom obrátíme a po 1 min vyndáme.
Srdce s jahodovou omáčkou
- korpus
- špetku prášku do pečiva
- 1 lžíce vrchovatá kakaa
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce cukru
- 2 vajíčka
- smetanovo-jahodová vrstva
- 250ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce jahodového džemu (já použila džem od singlefood bez peciček, který brzy budete moci koupit i zde v eshopu)
- 3 plátky želatiny
- jahodová omáčka
- 3 lžíce jahodového džemu
- 3 lžíce vodky
- 100g jahod
Korpus
Bílky ušleháme dotuha, přidáme cukr, žloutky a šleháme. Potom vmícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nalijeme do malého plechu a pečeme na 200°C asi 10 min. Můžeme to zkontrolovat špejlí. Píchneme do těsta a pokud je špejle čistá tak je piškot upečený. Necháme vychladnout.
Smetanovo jahodová vrstva
Plátky želatiny namočíme do studené vody. Jahodový džem zahřejeme, nevaříme. Dáme pryč z plotny a rozpustíme v něm vymačkanou želatinu. Pomalu přilíváme smetanu a mícháme. Nalijeme na korpus a necháme v lednici pořádně vychladit.
Jahodová omáčka
Jahodový džem zahřejeme, přidáme vodku a nakrájené najemno jahody.
Z korpusu vykrojíme srdíčko, podáváme s jahodovou omáčkou a zdobené čokoládou a čerstvou jahodou.
Pokud se Vám líbí recept budeme rádi za like 😉