Inspirace na valentýnské menu

Fenyklový salát s chilli omáčkou a kuřecí roládou

  • 1 avokádo
  • 1 fenykl
  • hrst polníčku
  • hrst rajčátek
  • zálivka:
  • ½ červené cibule
  • 2lžíce olivového oleje
  • 1lžíce sladké chilli omáčky
  • 1lžíce limetkové

Všechny ingredience na zálivku smícháme metličkou v misce a necháme 1 hodinu odležet. (Pokud máte rádi cibuli a nevadí Vám, nakrájejte jí najemno a v zálivce jí ponechejte. Jinak jí můžete nakrájet na půl měsíčky a zálivku před podávání přecedit)

Kuřecí prso rozkrájíme tak aby vznikl tenký plátek masa, a mezi foliemi naklepeme. Na plát poskládáme pórek a cuketu nakrájenou na proužky. Zabalíme pomocí folie a utáhneme. Obalíme ve vajíčku a v sezamu. Na másle s olejem osmažíme (velice pomalu) a potom přendáme do trouby na 180°C. (Záleží na velikosti, já ji pekla ještě asi 20min)

Před podáváním nakrájíme zeleninu, polijeme dresinkem a přidáme kuřecí roládku.

 

Pstruh s vinnou omáčkou a pečenými bramborami

  • 1 červená cibule
  • snítka tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 180 ml červeného vína
  • 100 ml vývaru
  • sůl a pepř
  • hroznové víno

Vinná omáčka
Na másle opékáme asi 5 min červenou cibuli na krájenou na klínky. Přidáme tymián a bobkový list a přilejeme červené víno. Svaříme na polovinu, přidáme hovězí vývar nebo rybí a ještě povaříme. Přecedíme. Přidáme pokrájené hroznové víno na půlky (vyndáme pecičky) a prohřejeme. (Některé víno se sloupne jako rajče, tak před podáváním šlupičky odstraním)

Pečené brambory
Brambory umyjeme, rozkrojíme podle velikosti na půlky nebo na čtvrtiny a dáme na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 1 hodinu na 220°C. Osolíme.

Pstruh
V misce smícháme strouhanku, limetkovou kůru, petržel, sůl a pepř. Filety ze pstruha osušíme, kůži potřeme vajíčkem a položíme kůží do směsi. Přimáčkneme. Smažíme na másle nejprve kůží dolů. Potom obrátíme a po 1 min vyndáme.

 

Srdce s jahodovou omáčkou

  • korpus
  • špetku prášku do pečiva
  • 1 lžíce vrchovatá kakaa
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce cukru
  • 2 vajíčka
  • smetanovo-jahodová vrstva
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce jahodového džemu (já použila džem od singlefood bez peciček, který brzy budete moci koupit i zde v eshopu)
  • 3 plátky želatiny
  • jahodová omáčka
  • 3 lžíce jahodového džemu
  • 3 lžíce vodky
  • 100g jahod

Korpus
Bílky ušleháme dotuha, přidáme cukr, žloutky a šleháme. Potom vmícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Nalijeme do malého plechu a pečeme na 200°C asi 10 min. Můžeme to zkontrolovat špejlí. Píchneme do těsta a pokud je špejle čistá tak je piškot upečený. Necháme vychladnout.

Smetanovo jahodová vrstva
Plátky želatiny namočíme do studené vody. Jahodový džem zahřejeme, nevaříme. Dáme pryč z plotny a rozpustíme v něm vymačkanou želatinu. Pomalu přilíváme smetanu a mícháme. Nalijeme na korpus a necháme v lednici pořádně vychladit.

Jahodová omáčka
Jahodový džem zahřejeme, přidáme vodku a nakrájené najemno jahody.

Z korpusu vykrojíme srdíčko, podáváme s jahodovou omáčkou a zdobené čokoládou a čerstvou jahodou.

Pokud se Vám líbí recept budeme rádi za like 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.