Skip to content
  • Sledujte nás na
  • O mně
  • Kontakt
  • Sledujte nás na
Poctivá chuťPoctivá chuť
  • Home
  • Blog
    • Jak na to
    • Degustace
    • Na cestách
    • Dorty – Foto
  • Akce
    • Veřejné Degustace
    • Rezervace
    • Soukromé Degustace
  • Recepty
    • Předkrm
    • Chuťovky
    • Hlavní jídla
    • Maso
    • Ryby
    • Těstoviny
    • Polévky
    • Saláty
    • Moučníky a sladká jídla
    • Sušenky
  • Kalendář 2021
OVOCNÉ ŽELÉ
Ovocné želé

...

19
Bře
BLOG KATEGORIE
  • Vaříme s Alenou
    • Jak na to
    • Recepty
      • Polévky
      • Předkrm
        • Pomazánky
        • Chuťovky
        • Dresing
        • Nápoje
      • Hlavní jídla
        • Maso
        • Ryby
        • Přílohy
      • Těstoviny
      • Saláty
      • Moučníky a sladká jídla
        • Sušenky
    • Degustace
    • Na cestách
    • Dorty – Foto
RECEPT TÝDNE
Čočková polévka s rajčaty a hořčicíZeleninu nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli nakrájíme najemno, česnek rozdrtíme
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY
Koláčky s rebarborou a jahodami
Koláčky s rebarborou a jahodami
Plněná pečeně kostivalem, či kopřivou nebo špenátem
Plněná pečeně kostivalem, či kopřivou nebo špenátem
Jarní vločková polévka s plevelem
Jarní vločková polévka s plevelem
Dort jogurtovo - jahodový
Dort jogurtovo – jahodový
Toustové pečené knedlíčky
Toustové pečené knedlíčky
INSTAGRAM

poctivachut

Všechny recepty najdete na mém blogu ⬇️

Alena Zákostelecká PoctiváChuť
Kdo má v mrazáku ještě zásoby od loňska? Já Kdo má v mrazáku ještě zásoby od loňska? Já vyndala tentokrát zbytek rebarbory.
Koláčky s rebarborou a jahodami
1 kostka tvarohu
1 kostka Héra, Zlatá Haná, Rama pod.
2 hrnky hladké mouky (240ml)
špetka soli
250g rebarbory
250g jahod
Třtinový cukr
Mouku, tvaroh, tuk a sůl na vále zpracujeme na vláčné těsto. Necháme odležet, 
můžeme i přes noc. Jahody nakrájíme na kolečka a rebarboru na malé kostičky. 
Půlku těsto rozválíme na sílu 2.5 cm. Vykrájíme čtverce a ty dáme na plech vyložený 
pečícím papírem. Potřeme vejcem. Z druhé půlky těsta také vykrájíme čtverce, ale 
do nich vykrojíme kolečko nebo větší kytičku. Tento vykrojený čtverec položíme na 
ten potřený vejcem. Vršek opět potřeme vejcem. Doprostředka naskládáme 
rebarboru a jahody. Posypeme třtinovým cukrem – docela dost. Těsto není sladké a 
rebarbora je dosti kyselá. Pečeme při 200 -220°C asi 15 – 20 min dozlatova. #jahody #rebarbora #kolacky #peceme #peceni #sladke #dezert #tvaroh #reven #pecemeslaskou #poctivachut #recept #recepty #recipe #baking #backen #roast #rezept #dessert #fruit #ovoce #krupave
Znáte pučálku? Je to naklíčený hrách v čis Znáte pučálku? Je to naklíčený hrách v čisté vodě. Recept na skvělý špenátový
salát s pučálky najdete na blogu. #hrach #pucalka #jarnijidlo #jarnisalat #salat #naklicenyhrach #zampiony #niva #jidlo #zdraverecepty #zdravejidlo #fitjidlo #pokrm #zdravastrava #zdravavecere #recept #recipes #vareni #cooking #poctivachut #spring #dish #food #rezept #recette #ricetta #recepty
Poslední dobou se píše, že je kostival toxický, ale to psalo i o houbách. Někdy je 
jedovaté mléko, nezdravá vejce apod. Tak záleží na Vás, čím si maso naplníte. My 
jednou za rok jehněčí maso naplníme kostivalem.
Plněná pečeně kostivalem, či kopřivou nebo špenátem
1 kg pečeně jehněčí ale můžete použít i vepřové maso
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
šťáva z ½ citronu 
150ml vody
1 lžíce hořčice
2 lžíce oleje
1 lžíce nasekané petržele
Nádivka:
1 cibulka
2 lžíce oleje
200g kostivalu nebo kopřivy, špenátu, bršlice
3 - 5 lžic vody
50 - 70g kozího sýra
2 lžíce nasekaných buráků
pepř
Nejdříve si připravíme nádivku. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na oleji. 
Přihodíme nasekané listy kostivalu (kopřivy, špenátu, bršlice) a trochu podlijeme. 
Podusíme. Odstavíme. Přidáme nasekané buráky. Opepříme. Do pečeně vykrojíme 
v prostředku otvor. Ale nedokrojíme dokonce, aby nám náplň nevypadávala. Pečeni 
postavíme na nedokrojenou řeznou stranu a otvor naplníme směsí kostivalu a sýra. 
Otvor zašpejlujeme nebo zašijeme. 2 lžíce oleje, prolisovaný česnek a šťávu 
z citronu promícháme a potřeme maso ze všech stran. Osolíme a opeříme. Dáme do 
pekáče a podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme asi 50 min při 180°C do změknutí. 
Maso během pečení potíráme směsí hořčice, oleje a petržele. Nakonec odklopíme, 
aby mělo maso kůrčičku. #peceme #kostival #kostivallekarsky #maso  #jehnecimaso #nadivka #jarnijidlo #jahnacie #lammfleisch #lambmeat #mięsojagnięce #viande #viandedagneau #carnediagnello #obed #jarniobed #maso #veprove #jidlo #pokrm #poctivachut #instagramfood #cooking #meat #pecene #byliny #koprivy #brslice #roast #lunch #spring
To je taková radost, když jdete po zahradě a ob To je taková radost, když jdete po zahradě a občas na vás něco vykoukne #zahrada #zahradajeradost #radost #poteseni #kvetiny #jarojetu #nachalupe #petrklic #narcis #jaro #uztoleze #gardens #kwiaty #giardini #ogrodbotaniczny #jardins #fleurs #blumen #flowers #kvety #fiori #spring #frühling #hütte #jarnipohoda #jarnikvetiny #kytky #poslovejara
Dnes večeříme pomazánku z ementálu a skvělé Dnes večeříme pomazánku z ementálu a skvělé suché víno z @vinarstvipastorek dornfelder pozdni sběr, které zrálo 12 měsiců v sudu. #pomazanka #emental #jednohubky #dornfelder #vinozcejkovic #moravskavina #moravskevino #morava  #vinarstvipastorek #nivahrbata #snoubenivinojidlo #suche #vino #wine #dubovysud  #dnesvecerim #vecere #cejkovice #wein #redwine #rotwein #vinrouge #vinorosso #vinarstvi #vinice #vecernipohoda #vineyard #vignoble #dry #viticulture
Za dlouhých zimních večerů jsem si upletla žl Za dlouhých zimních večerů jsem si upletla žlutý set - vesta, čepice, šála. Minulý týden se mi to hodilo a vypadá, že ho příští týden ještě užiju. Pletení to je takový relax. Potom bude zahrada a chalupa 😊
Tak po všech těch velikonočních sladkých bomb Tak po všech těch velikonočních sladkých bombách (které děsně miluju), mám zdravou snídani - pohanková kaše, hruška, kešu, brusinka a goji. Móc jsem si pochutnala.😊 a můj pejsek taky 😂 #snidane #dnessnidam #kase #käse #ovoce #pohankovakase #pohanka #kesu #zdravasnidane #milujemekase #bezcukru #hruska #goji #brusinky #mleko #sniadanie #breakfast #frühstück #petit #petitdejeuner #primacolazione #zdravejidlo #poctivachut #nofilter #jidlo #pokrm #orechy  #suseneovoce
Neznám babičku, která by nepřipravovala tuto p Neznám babičku, která by nepřipravovala tuto polévku. Tak si ji připomeňte. Já jí jen 
doplila o jarní plevel, který je plný vitamínů.
Jarní vločková polévka s plevelem
4 lžic ovesných vloček
1 lžíce másla
1 šalotka
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 l vody nebo vývaru zeleninového - viz Jak na to
sůl a pepř
jarní plevel: sedmikrásky, listy pampelišky, řebříček, bršlice
V hrnci opražíme nejdříve na sucho vločky. Nasypeme do mističky. Do hrnce dáme 
šalotku a máslo. Jemně zesklovatíme a přihodíme kořenovou zeleninu nastrouhanou 
na hrubém struhadle nebo nakrájenou najemno. Vrátíme vločky. Krátce orestujeme 
a zalijeme vodou nebo vývarem. Osolíme, opepříme. Vaříme asi 20 min. Podáváme 
s nasekaným jarním plevelem.
#polevka #vlockovapolevka #vlocky #ovesnevlocky #jarnipolevka #brslice #sedmikrasky #zdraverecepty #soup #zdravapolevka #plevel #recepty #recept #obed #zelenina #korenovazelenina #rebricek #vyvar #vareni #rychlerecepty #rychkevareni #polievka #instagramfood
Snad každý někdy měl na velikonoční pondělí k večeři vajíčkovou pomazánku a protože je to ještě sváteční večeře, tak proč si k ní nedat výborný sekt z @vinarstvi_zurek. Snoubení vína a vajíček je vždy trochu problematické, ale tento sekt to určitě ustojí s grácií. #velikonoce #velikonocnipondeli🐥 #vecere #sekt #vajickovapomazanka #vajicka #sekt  #snoubenivinojidlo #zurek #charmat #ryzlinkrynsky #brut #vinarstvi #zeravice
#cz #morava #easter #dinner #diner #abendessen #czech #nasevino #ostern
Sledovat na Instagramu
FACEBOOK
Poctivá chuť
MENU
  • Home
  • O mně
  • Blog
    • Vaříme s Alenou
    • Jak na to
    • Veřejné Degustace
    • Food zážitky
    • Na zakázku
  • Recepty
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Kontakt
TIP NA RECEPT
Extra banánové cupcakesSmícháme mouku, cukr, jedlou sodu a prášek do pečiva. Banány rozmačkáme na jemnou kaši. Do sypké směsi přidáme olej, vejce, podmáslí a rozmačkané banány.
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY
Koláčky s rebarborou a jahodami
Koláčky s rebarborou a jahodami
Plněná pečeně kostivalem, či kopřivou nebo špenátem
Plněná pečeně kostivalem, či kopřivou nebo špenátem
Jarní vločková polévka s plevelem
Jarní vločková polévka s plevelem
Dort jogurtovo - jahodový
Dort jogurtovo – jahodový
Toustové pečené knedlíčky
Toustové pečené knedlíčky
Copyright 2017-2021 © poctivachut.cz
  • Home
  • Blog
    • Jak na to
    • Degustace
    • Na cestách
    • Dorty – Foto
  • Akce
    • Veřejné Degustace
    • Rezervace
    • Soukromé Degustace
  • Recepty
    • Předkrm
    • Chuťovky
    • Hlavní jídla
    • Maso
    • Ryby
    • Těstoviny
    • Polévky
    • Saláty
    • Moučníky a sladká jídla
    • Sušenky
  • Kalendář 2021
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.SOUHLASÍM