Duben s Alenou

Duben ještě tam budem – je známa pranostika. Jak je letos vidět, tak se jaro rozhodlo, že to dodrží. Ale mě to přesto láká ven. Příroda se začíná probouzet, louky zelenat. A to je můj čas vyrazit sesbírat nějaký ten plevel na zahradu. Některé kytičky sbírám kvetoucí, třeba fialky, sedmikrásky, podběl…. Některé jsou dobré jen před kvetením, kopřiva, bršlice kozí noha atd.

Každý rok uvařím jarní bylinkovou polévku – recept je již na blogu.

Máte ve sklepě ještě nějaké hrušky? Tak zkusíme trošku zaexperimentovat a uvaříme hruškovou polévku s potočnicí a nivou. (inspirace Francií)

Připravíme si kůzlečí nebo jehněčí maso s nádivkou, k tomu noky a umícháme ředkvičkový salát.

Ke kávě upečeme dort z vlašských ořechů a mrkve.(bez lepkový)

A protože jsem se polévkou inspirovala ve Francii, rozhodla jsem se, že dubnová veřejná degustace bude na téma francouzské kuchyně. Přijďte ochutnat!

SingleFoodu se již připravují uvařit novou várku fialkového, sedmikráskového a pampeliškového sirupu, tak se máte na co těšit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.