Červen s Alenou

Milé a milý,

je tu léto. Všichni odjedeme na dovolené, na chalupy, chaty a hlavně budeme užívat léta a grilování.

V létě si na chalupě vzpomenu na svou babičku, ke které jsme jezdili s bráchou na prázdniny. Přesto, že bydlela ve městě, ráno musela zatopit v kamnech, aby uvařila. Jezdili jsme s kočárkem pro dříví na Ameriku (tak se říká jedné části města Písku). V lese posbírali vše, co bylo k jídlu a druhý den jsme měli bramboračku a lívance s borůvkami. Po bytě to krásně vonělo ohněm, skořicí a pečenými lívanci.

Já na chalupě zatopím jen, když je chladněji (na vaření mám elektrický sporák) a to pak hned dostanu chuť a stojím u rozpálených kamen a obracím lívance a vzpomínám. Moje mamka mi lívance namazané máslem a posypané skořicí skládala do kastrůlku a schovávala do trouby na druhý den. Z másla a skořice vznikl takový sirup a ten obalil lívanečky. Mňam, mňam.

V červnu Vám přidám do sekce jak uvařit základní recept na lívance.

Potom každý týden přidám jednu zajímavou omáčku ke grilování.

V červenci a v srpnu upečeme něco ze sezónního ovoce.

Protože se těšíme již na dovolenou, tak proběhne 24. 6. 2017 degustační menu ve znamení Španělska. Cena 650,-Kč. Přihláška na info@poctivachut.cz. PLNĚ OBSZAENO

Menu:

  • Tortila Espaňola – bramborová omeleta ze syrových brambor, vajec a cibule
  • Gazpacho – studená polévka
  • Paella (kdo by neznal)
  • Carne de res, tomate, aceitunas – Hovězí maso na rajčatech a olivách
  • Churros con chocolate

3 komentáře na “Červen s Alenou

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.