Březen s Alenou

Milé a milí

Březen moc ráda nemám. Hlavně, že je na lukách moc mokro a já nemůžu s mým psem courat po svých oblíbených místech. No, se psem – jak říkají mé kamarádky spíše hybridem. Můj miláček je čínský chocholatý pes – naháč. Jmenuje se Falco. Ale zase začnou kvést jarní kytičky a bylinky a ty já hodně používám do jídel. Baví mě vymýšlet recepty z jarního plevele. Venku bývá už teplo, sluníčko a při procházkách vždy objevíme něco k snědku. Začínáme připravovat jarní sirupy sedmikráskový, fialkový, pampeliškový ……

V březnu nás čeká

  • Měli bychom zpracovat jablka, která už ve sklepě nejsou nic-moc, takže si upečeme rumový jablkový koláč. recept
  • Oblíbený dort pro mého syna k narozeninám Tres lechesrecept
  • Degustační menu na téma francouzská kuchyně (vánoční dárek mé kamarádky pro celou její rodinu).
  • A něco hodně jarního a to špenátový salát s pučálkou. recept
  • Ještě přidáme recept na nějaké maso – kuřecí prsa s citronovou omáčkou a bylinkami.

Těšte se na duben – vyhlásíme degustační rybí menu, na které se budete moci přihlásit !!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.