„Březen za kamna vlezem!“ – jak je vidět tak to letos to platí stoprocentně.
Těšila jsem se, jak Vám již připravím něco jarního, ale jak je vidět spíše si uvaříme něco na posílení organismu.
- Silnou polévku z uzeného masa
- Pečené kuře s česnekem
- Kávové řezy
- a na konec přece něco jarního – salát se zastřeným vejcem.
A protože se třeba na konci dočkáme toho časného jara, které většinou všichni vítáme s radostí. Dám Vám recept na očistnou kůru.
Naši předkové věděli co je pro ně dobré, proto většinou na jaře drželi půsty. To není nic pro mne, já to prostě nevydržím. V tu chvíli mám chuť na vše i na to co normálně nejím. Ale očistnou kůru z čaje z kopřiv a pampelišky piju.
Čaj si připravuju z 3 lžic směsi nasekané kopřivy a listů pampelišky. Směs zaliju 250 ml vařící vody. Přikryji a nechám stát, dokud listy neklesnou ke dnu. Piju to vždy hned ráno, než jdu do práce až 3 týdny. (Pokud snídáte, mělo by to být půl hodiny před jídlem)