Ananas

Nejpozoruhodnější vlastností ananasu je schopnost napomáhat trávení bílkovin, takže kousek čerstvého ananasu se může podávat po těžké večeři jako digestiv.

Co obsahuje? – 85% vody, zbytek jsou cukry, ovocné kyseliny, bílkoviny, minerální látky, vlákninu, vitamín c, provitamín A a vitamíny skupiny B.

Ananas obsahuje proteolytické enzymy bromelin a proteázu, proto rosol z čerstvého ananasu neztuhne, krémy se smetanou a želatinou se roztékají. Pokud chceme do krému přidat toto ovoce, musíme ho chvilinku povařit.

Ananas a karamel to je úžasná kombinace – moje nejzamilovanější, proto ji využiji v obou sladkých jídlech – v rýžové kaši (recept) a na špaldové palačinky s tvarohem. (recept)

Slaná jídla budou reprezentovat:

Retro koktail z kuřete a ananasu, (recept) který můžete podávat buď ve skleníčkách jako já, nebo salát použijete na bagetky. Výborný je i v košíčkách ze slaného křehkého těsta, které používám na fingerfoodky při různých akcích.

Druhé jídlo jsou kachní prsíčka s ananasem a zeleným pepřem (recept) Napadlo mě to, když jsem uklízela lednici a objevila zbytek zeleného pepře, zbytek ananasu a scvrklé pomeranče. Musím uznat, že mě toto jídlo velice překvapilo, tak svěží, vyrovnané (a že mě již v jídle toho moc nepřekvapí) Určitě si to uvařte. Mě k tomu chutná rýže. Syn o ni nestojí, tak si opekl brambory a nebylo to ono.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na